Rotterdamse orgelspeler Arjan Breukhoven verblijdt zijn volgers met live orgelconcerten

Ook in de culturele sector laat de lockdown een spoor van ravage achter. Veel artiesten, musici en componisten zijn zzp’er en zitten nu zonder inkomen thuis. Dit geldt ook voor orgelspeler Arjen Breukhoven. In normale omstandigheden vliegt hij de hele wereld over om op te treden, nu geeft hij vanuit zijn Rotterdamse huiskamer concerten via Facebook-live.
Om de spanning er een beetje op te houden heeft hij, sinds het begin van de lockdown, elke dag een concert verzorgd. Elke avond, stipt om half acht, start hij de stream voor een concert van ongeveer 25 minuten. In tegenstelling tot de concerten die hij normaal in een kerk of concertzaal geeft, kan hij nu uitleg geven bij de stukken die hij opvoert.

De meeste mensen linken het orgel vaak aan zware kost die in de kerk wordt opgevoerd. Die optredens in de kerk zijn nog steeds belangrijk, maar via zijn live optredens op Facebook kan hij ons ook laten zien dat orgel een ander soort muziek kan dragen, pop bijvoorbeeld.

“Het is natuurlijk niet zo dat alle muziek automatisch op het orgel gespeeld kan worden. Neem rap bijvoorbeeld, dat is echt onmogelijk. Maar vandaag heb ik bijvoorbeeld een paar nummers van ABBA, The Beatles en Bohemian Rhapsody van Queen op het programma staan”, aldus Breukhoven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat