Rotterdamse ouders maken kennis met koksvak in het net geopende Mealprep Cafe op Zuid

De Mealprep Cafe opent deze week haar deuren in de Volkskantine Rotterdam. Ze starten meteen met een programma van twaalf weken, waarin Rotterdamse ouders kennismaken met het koksvak. Onder begeleiding van verschillende chefs koken de deelnemers elke week een weekmenu van vijf maaltijden om mee naar huis te nemen. “Speciaal voor wie een betaalbare gezonde maaltijd goed kan gebruiken.”

Het Mealprep Cafe is bedoeld voor Rotterdamse ouders met thuiswonende kinderen. De deelnemers leren in twaalf weken gezond te koken met veel groente en lokale producten. Ook kunnen ze aan de slag met professioneel keukenapparatuur. Elke week worden ze bovendien begeleid door een professionele kok, waaronder Abel Lateef en Perry de Man.

“Ik mis de tijd en ruimte om een goede maaltijd thuis te verzorgen, maar ik vind het wel heel belangrijk. In de grote keuken en het samenwerken met anderen bij het mealpreppen, bezorgde ook een gevoel van ontspanning!” vertelt één van de deelnemers. “Volgens mij kon de hele straat onze gezelligheid horen en de heerlijke geuren ruiken”, vult een ander aan.

Volkskantine Rotterdam
Het Mealprep Cafe is onderdeel van de Volkskantine, een stadsrestaurant zonder winstoogmerk van stichting Public Food. Oprichter Floris Visser opende in maart 2022 een pilot van dit restaurantconcept in Almere. Daarop kwamen heel veel goede reacties, maar in december liep de proef ten einde. Dit jaar wordt naar alle waarschijnlijkheid zo’n stadsrestaurant op Rotterdam-Zuid geopend. “Iedereen moet ongeacht zijn of haar financiële situatie de mogelijkheid hebben om gezond te eten.”

Wanneer het restaurantdeel van de Volksantine precies gaat openen in Rotterdam is nog niet bekend, maar vanaf deze week is het Mealprep Cafe wél alvast geopend. “Daar beginnen we mee. Vanuit daar gaan we vervolgens verder.”