Rotterdamse Resoluties: Bekende Rotterdammers brengen hun goede voornemens in de praktijk en jij kunt met ze meedoen

Bekende Rotterdammers als dj Karim Soliman, model Sharon Pieksma, zangeres Sabrina Starke en de voetballers Thomas Verhaar en Bart Vriends beginnen het jaar 2021 met hun eigen nieuwjaarsresoluties. Ze brengen dit jaar hun goede voornemens voor een positievere toekomst in de praktijk en jij kunt meedoen. “Want als er een jaar goed was voor een flinke portie bezinning, dan was het 2020 wel.”

Dus Wat Gaan Wij Doen?, de organisatie achter de Rotterdamse resoluties, heeft zeven Rotterdamse pioniers gevraagd om na te denken over een positieve toekomst én wat zij zelf gaan doen om daar te komen. De organisatie hoopt dat anderen zich aansluiten met een persoonlijke missie. “Sluit je aan bij de vijf voornemens en maak van een druppel op een gloeiende plaat een groene golf!” 

Geen nieuwe spullen kopen
De bekende Rotterdammers lopen alvast vooruit met hun goede voornemens. Zo gaat model Sharon Pieksma in 2021 de strijd aan met plastic afval en verbouwt zangeres Sabrina Starke haar eigen voedsel. De voetballers Thomas Verhaar, Bart Vriends en Maarten de Fockert werken aan een positieve toekomst door één maand lang geen auto binnen de ring te gebruiken en mediamaakster Natasja Morales gaat veel minder vlees eten. Dj Karim Soliman geeft aan drie maanden lang geen nieuwe spullen te kopen. “We zijn heel veel tijd kwijt aan spullen. En elke keer dat we iets kopen, zijn we heel kort gelukkig. Weet je wat me mooi lijkt? Dat we ons geluk halen uit samen zijn en niet uit nieuwe dingen kopen.”

Vanaf 1 februari gaan de zeven Rotterdammers daadwerkelijk beginnen met hun goede voornemens.

Doe jij mee?
Dus Wat Gaan Wij Doen?, hoopt dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij de goede voornemens van de pioniers. Maar een eigen missie formuleren kan natuurlijk ook. Meer informatie over de Rotterdamse Resoluties, lees je hier. Daar lees je ook hoe je meedoet aan de actie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat