Rotterdamse scholen krijgen predicaat excellent

49 nieuwe scholen in het land hebben vandaag te horen gekregen dat ze als Excellente School zijn benoemd. In Rotterdam hebben onder andere middelbare school voor praktijkonderwijs Het Praktijk College Centrum (HPC Centrum) in Delfshaven, VMBO-school Melanchton Wilgenplaslaan in Schiebroek, de Auris dr. M. Polanoschool in IJsselmonde en de Auris Hildernisseschool in Delfshaven het predicaat excellent ontvangen. De laatste twee scholen richten zich op onderwijs voor kinderen die moeite hebben met horen.

Een school ontvangt het predicaat excellent als de kwaliteit door de onderwijsinspectie beoordeeld is als goed en de school duidelijk uitblinkt op een bepaald onderdeel. De Auris dr M. Polanoschool blinkt uit op het gebied van veiligheid, de Auris Hildernisseschool op het gebied van ouderbetrokkenheid. HPC Centrum wordt geprezen om de brug die de school slaat tussen de schoolcultuur en bedrijfscultuur.

Een onafhankelijke jury beoordeelt of een school de erkenning verdient. “Het is voor de juryleden een fantastische ervaring om te zien hoe in scholen gewerkt wordt aan excellent onderwijs. Elke leerling verdient leraren en schoolleiders die zich zo voor hen inzetten,” aldus juryvoorzitter Titia Bredée.

Meer informatie op www.excellentescholen.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter