Rotterdamse sterrenchefs koken gerechten van Salvador Dalí

Even een lekker hapje paling eten? Als het aan de beroemde Spaanse kunstschilder Salvador Dalí ligt krijg je dan levende palings geserveerd. Ter gelegenheid van de expositie van Dalí in het Boijmans van Beuningen museum, koken Rotterdamse sterrenchefs gerechten geïnspireerd op de absurdistische recepten uit het kookboek van de schilder.

In het museum kunnen mensen op exclusieve dagen in maart, april en mei terecht voor een hapje in het museum. Daarnaast krijgen deze beperkt aantal bezoekers een rondleiding langs de topwerken van de tentoonstelling ‘Gek op surrealisme’. Wie denkt, dat je ook daadwerkelijke levende palingen voorgeschoteld krijgt, hoeft niets te vrezen: de sterrenchefs hebben de recepten wel een beetje aangepast.

Op woensdagavond 22 maart was de eerste dag dat men een gerecht kon proeven van de sterrenchefs Gert Blom, Erik van Loo, Fred Mustert en Mario Ridder in het museum. Gert Blom maakte zich op voor het voorgerecht en wij namen een kijkje bij de voorbereidingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat