Rotterdamse studente in finale designwedstrijd drinkwaterfles

De Rotterdamse studente industrieel product ontwerpen Marcella van der Ent zit in de finale van de Dopper December Designwedstrijd. Samen met Rianne Douma en Joanne Kamphuis strijdt de 21-jarige vandaag om de overwinning.

De dopper is een duurzame waterdrinkfles die verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Als actie riep de organisatie hobbytekenaars op Facebook op om een december dopper te ontwerpen. Daar kwamen 600 reacties op en het bericht werd 82 keer gedeeld. Inmiddels zijn er drie finalisten die heel dichtbij de titel zijn. De winnares van deze wedstrijd ziet haar design terug op het product en krijgt een eigen exemplaar.

De actie viel meteen in de smaak bij de Rotterdamse studente. ,,Duurzaamheid, mensgericht en medisch, dat is mijn visie en sluit ik mijn projecten op aan.”
Via een studiegenoot kwam Van der Ent op het idee om mee te doen. Ze vindt de actie ‘heel grappig’, omdat deze ‘meteen opviel’. ,,Leuk om een december dopper te maken met mijn eigen ontwerp.” Toen ze alle ingezonden ontwerpen zag, wist ze meteen wat ze wilde creëren. ,,Ik wilde iets anders, dus begon de dopper als een ‘poppetje’ te zien en heb zo een sneeuwpop gemaakt.”
Over de sneeuwpop zelf hoefde de studente industrieel product ontwerpen niet lang na te denken. ,,Het moest te maken hebben met december. Sinterklaas en de Kerstman zijn een te korte periode in het land en de maand aanwezig. Daarom heb ik gekozen voor het thema winter en dus een sneeuwpop.”
De jury heeft de sneeuwpop uitgekozen, samen met een ontwerp met kerstbomen en de kerstman, een rendier en een sneeuwpop op een rij. De geboren Rotterdamse vindt het ‘hartstikke leuk’ dat ze is genomineerd.

Van der Ent hoopt dat ze als winnares uit de bus komt, omdat mensen haar ontwerp dan kunnen kopen. ,,Het lijkt mij bijzonder dat ik de waterfles ga zien bij anderen.”
Naast dat industrieel product ontwerpster in de dop het ‘mooi’ vindt in haar portfolio, heeft ze deelgenomen aan meerdere projecten. Op dit moment is zij in gesprek met het Erasmus Medisch Centrum. ,,Het is iets heel technisch waar ik nu nog weinig over kan zeggen, maar het heeft met veiligheid in het ziekenhuis te maken op de neonatologie afdeling (waar te vroeg geboren baby’s liggen red.)”
Vanaf januari staat het leven van Van der Ent in het teken van afstuderen. Haar onderzoek gaat zich afspelen op het medische gebied van producten en ouderenzorg.

Stemmen op het leukste ontwerp dopper kan via facebook.com/dopper.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat