Rotterdamse studenten maken politieke podcast voor jongeren in aanloop naar verkiezingen

Als het vriendengroepje van Isa weer eens tijdens een etentje over politiek begon, hield Isa zich meestal afzijdig. Ze mocht vier jaar geleden voor het eerst stemmen, maar vond het lastig om te kiezen op welke partij, maar dit jaar besloot ze het anders te doen: “Ik luister vaak podcasts en ik ging dus op zoek naar podcasts over politiek. Maar ik kon er niet echt een vinden die de verschillende partijen uiteenzet.” Dus besloot Isa zelf maar zo’n podcast te maken.

Samen met vriendin Iris – die wel geïnteresseerd is in politiek – bedacht ze KiesAdvies. Een podcast die, in aanloop naar de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, jongeren wil informeren over de politieke partijen die meedoen.

”We besloten om de jongerenorganisaties van de politieke partijen te benaderen en te vragen of ze interesse hadden om langs te komen voor een interview, en bijna iedereen vond het leuk’’, vertelt Iris.

Inmiddels doet de zus van Isa, Cato, ook mee om alle social media-kanalen te beheren. ‘’We posten bijvoorbeeld stellingen waar volgers en luisteraars op kunnen reageren. Er wordt soms heftig gediscussieerd’’, aldus Cato.

De podcasts zijn via deze website te beluisteren
https://www.instagram.com/kiesadviesdepodcast/

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat