Rotterdamse studenten nemen eenzame ouderen mee varen

Ouderen beleefden deze week een gezellige middag met studenten. Zij gingen namelijk samen varen over de Maas. De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V), organiseerde deze middag om de maatschappelijke betrokkenheid van studenten te vergroten. Tijdens de rondvaart waren er meer dan genoeg dingen te doen; er was live entertainment en lekker eten. Natuurlijk was er ook bingo met hele leuke prijzen.

De R.K.v.V, het overkoepelend orgaan van de vijf Rotterdamse studentenverenigingen, organiseert wel vaker maatschappelijke projecten en dit keer was het extra speciaal. Vanuit het Erasmus Trustfonds van de Erasmus Universiteit werden ze gesponsord om een leuke middag door te brengen met eenzame ouderen van Stichting Humanitas. Vanaf de Eva Cohen Hartogkade voeren de 50 studenten en 100 ouderen om in de ochtend weg.

Volgens Tim de Jager, penningmeester bij R.K.v.V, begon het feest meteen. “Volkszanger John van Krimpen startte bij het wegvaren met zingen en de dansvloer was meteen vol. Er werd de hele middag gedanst door iedereen.” De bingo zorgde ook voor veel enthousiasme bij iedereen. De drie hoofdprijzen waren namelijk een lunch voor twee bij de Euromast! Maar, ook de troostprijs die alle ouderen kregen waren niet mis: koffie en gebak voor twee bij een van vier cafés in Rotterdam Noord, rondom het verzorgingshuis van Humanitas. Daar kunnen de ouderen naar toe met een van de studenten of met een vriend of familielid.

Tim de Jager vertelt ook dat de studenten na afloop een hoop lieve berichten heeft gekregen van de ouders en verzorgenden. Hij hoorde van een meneer die niet zoveel meer kon en zo een leuke middag heeft gehad, dat hij tegen zijn verzorgende zei: “Ik ben gezegend.”. Hoewel sommige ouderen tijdens het varen niet zo veel zeiden, heeft Tim het gevoel dat de middag zeker geslaagd is. “Je kon wel zien dat de ouderen erg genoten! Ik ben dankbaar dat ik dit uitje heb kunnen organiseren.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat