Rotterdamse styliste Kimberley Wenas zamelt geld in voor de Thorax Foundation

De Rotterdamse Styliste Kimberley Wenas, bekend van de serie ‘Dreams Money Can’t Buy’, is een inzamelingsactie gestart voor de Thorax Foundation van het Erasmus MC. De 29-jarige is geboren met de aangeboren hartafwijking Tetralogie van Fallot en heeft inmiddels al drie openhartoperaties moeten ondergaan. De hartpatiënt heeft in april een nieuwe donorhartklep gekregen en wil met de actie haar dankbaarheid uiten.

Tekst gaat verder onder video.

Tetralogie van Fallot is een aandoening waarbij het hart vier afwijkingen heeft. “Ik heb vier bouwfouten in het hart, waardoor ik tot nu toe drie openhartoperaties heb gehad in het Erasmus MC’’, vertelt Kimberley. Ondanks dat het een zware operatie was, is de hartpatiënt het team van het Rotterdamse ziekenhuis enorm dankbaar en daarom wil ze iets terug doen. Met de actie wil ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar hart- en longaandoeningen. ‘‘Ik en mijn lotgenoten hebben hier veel baat bij, zodat er in de toekomst nieuwe technieken ontstaan waardoor we minder zware operaties hoeven te ondergaan’’, aldus Kimberley.

Annemien van den Bosch, Cardioloog bij het Erasmus MC, is blij met de actie van Kimberley. ‘‘Als patiënten die bij ons in het Erasmus MC onder controle zijn, dit willen doen, dan zijn we daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor!’’ Mensen die de actie van Kimberley steunen, krijgen daar natuurlijk ook iets voor terug. ‘‘Als styliste werk ik veel met moodboards en aan de hand van het bedrag dat gedoneerd wordt, krijgen ze van mij een style moodboard of een stylingadvies. Op deze manier kan ik mijn creativiteit uiten én geld inzamelen. Ik zie het als een win-win situatie!’’