Rotterdamse winkels vieren Amsterdam Pride met rainbowcakes

De jaarlijkse botenparade Canal Parade vindt vandaag in Amsterdam plaats, maar wordt ook in onze stad gevierd! Meerdere ondernemers of horecazaken maken regenboogtaarten, roze drankjes, of doen andere acties in het kader van de Amsterdam Pride. Het festival van negen dagen, waarvan de botenoptocht deel is, is bedoeld om ’te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt’. In september vindt ook de Rotterdam Pride plaats, maar daarop wachtten de Rotterdamse winkeliers dus niet! 

Zo bakten dames van Baker’s Dough vandaag een taart in alle kleuren. “Omdat de Pride Amsterdam ook gewoon in Rotterdam gevierd moet worden, maakten wij deze waanzinnig lekkere regenboogtaart.”
 

Ontbijtzaak Lilith maakte een stapel pannenkoeken in regenboogkleuren voor de Pride:

En Baker&Moore heeft roze cappuccino’s of ‘Rose Gin’-cocktails in de aanbieding, op het terras van buurman Ferry:

Ook de bakkers van onze Bijenkorf zijn creatief geweest! De taart in alle kleuren is vandaag bij de koffie te bestellen in de filialen in Amsterdam én Rotterdam, meldt de Bijenkorf.
 
Bakkerij SUE heeft speciaal een ‘bite’ – zo heten hun kleine vierkante taartjes zonder suiker – in regenboogkleuren. “Omdat liefde er in zoveel verschillende kleuren is”, schrijven zij. “Deze week wordt de liefde gevierd met de Pride Amsterdam. Ook wij vieren dit feestje graag mee met onze RAINBOW BITE!”

En filmfestival Roffa Mon Amour mag dan alweer afgelopen zijn, hun regenboogcatwalk mag vandaag nog even gezien worden!

Tot slot nog een indrukwekkende regenboogtaart, die gebakken is door de zussen van SIS Cakery.

Heb jij nog leuke acties gezien? Deel ze met ons via onze social media-kanalen!

Foto: Baker&Moore

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media
kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat