Rotterdamse wolwinkel Ja,Wol voorziet verweesde Australische buideldieren van buidels

In Australië is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen vanwege de aanhoudende bosbranden. Veel buideldieren laten daarbij het leven. Het gevolg is dat veel buideldieren zoals wombats en kangoeroes wees worden. Wires, de Australische wild life organisatie die de dieren opvangt, deed een oproep. De uit Australië afkomstige Meagan Kerr, een vaste klant van Ja, Wol liet het balletje rollen. Ja, Wol bracht het weer onder de aandacht bij de brei-gemeenschap.

De jonge diertjes zonder ouders moeten warm gehouden worden. De brei-gemeenschap zet zich de afgelopen weken in door volop buidels te breien. Een buidel kost ongeveer 4 uur breitijd. De Rotterdamse wolwinkel staat voor wol die goed is voor milieu, mens en dier. Alleen 100% wol is geschikt voor de verweesde dieren.

Op 30 november gaan de gebreide buidelzakjes naar Wires in Australië. Als je tijd hebt, kunt breien en 100% wol hebt, lees dan de instructies hier. Je kunt de buidelzakjes inleveren tot en met vrijdag 29 november. De inzameling wordt waarschijnlijk na 29 november verlengd.