Rozenburg decor voor modelvliegtuigshow

Ons eigen Rotterdam/The Hague Airport leek er niks bij afgelopen weekend. Op de Landtong in Rozenburg organiseerde de E.M.C.R. een vliegshow. Niet met de jumbo-jets waar wij met z’n allen mee naar onze vakantiebestemming vliegen, maar met modelvlietuigjes.

Alles wat maar kan vliegen, kon je afgelopen weekend bekijken op het terrein van de Elektronica en Modelbouw Club Rozenburg. Van heel klein tot bijna net zo groot als een volwassen man. Piepshuim of keihard carbon. En ook de helikopters en drones ontbraken niet.

Aan deze vliegshow deden deelnemers mee uit heel Europa. Vooral veel Belgen en Duitsers waren naar onze gemeente afgereisd om met hun zelfgebouwde vliegtuigjes op schaal te kunnen rondvliegen. ‘Meestal zijn het wedstrijden op een afgesloten terrein waarbij alleen insiders, meestal mannen met hun speelgoed in de weer zijn. Nu hebben we de mogelijkheid aan het publiek te laten zien dan modelvliegen niet alleen met de afstandsbediening in je hand staan is, maar dat er bij het bouwen ook veel komt kijken’, aldus één van de deelnemers.