Rozenburg gaat los met carnavalsvereniging de Smooksnuivers

Het altijd rustige Rozenburg werd dit weekend wakker geschud door carnavalsvereniging de Smooksnuivers. De vrolijke carnavalsstoet trok vanaf het verenigingsgebouw naar het centrum, waar de sleutel van de stad officieel werd overhandigd aan prins carnaval.

De Smooksnuivers bestaan al geruime tijd. Sinds 1964 zorgen zij voor een gezellig carnaval in Rozenburg. Het motto van deze vereniging? Het moet leuk zijn voor jong en oud! Het gehele jaar lang organiseren de feestvierders diverse activiteiten. De Smooksnuivers beperken de carnavals festiviteiten niet tot Rozenburg, ze gaan ook naar Breda om daar te feesten.

Elk jaar kiest het bestuur van de vereniging een prins en prinses. De gelukkig dit jaar is prins Cor de 1e. Hij mocht zelf voor een prinses kiezen en dat is uiteraard zijn vrouw geworden. Cor kreeg eerst de sleutel van de stad overhandigd. De komende dagen is hij de baas van Smokenburg, zoals Rozenburg heet tijdens carnaval. Na de ceremonie reed het prinselijk paar op de praalwagen samen met hun kinderen door het dorp. De prins vindt het vooral belangrijk dat zijn “onderdanen” veel plezier hebben de komende tijd.

Het feest ging vervolgens nog door in het clubhuis. Het feest was speciaal voor de kinderen. Zij liepen vrolijk verkleed rond. Ze konden zich laten schminken en heel veel snoepen. In de avond ging het feest door voor de volwassenen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat