Rozenburg heeft zijn eigen Jeugdland

In Rotterdam is er voor onze jonge bewoners altijd wel wat pret te beleven, vooral in de zomervakantie. Voor kinderen uit Rozenburg blijkt de binnenstad toch vaak iets te ver… Daarom organiseert Rozenburg zijn eigen Jeugdland voor maar liefst 400 kinderen en met de hulp van 200 vrijwilligers. Deze week is het alweer de 18e editie!

Jeugdland Rozenburg wordt georganiseerd voor alle kinderen uit Rozenburg tussen de 6 en 12 jaar. De kinderen worden een week lang op sleeptouw genomen en gaan vlotten en hutten bouwen, zwemmen, naar de kinderboerderij, dansjes instuderen, knutselen en zelfs een ware vlotten race. Dit allemaal wordt met de hulp van 200 vrijwilligers, vrijgevige ondernemers uit de buurt en de gebiedscommissie mogelijk gemaakt. 

Jeugdland Rotterdam in Ahoy met al gauw een uur reistijd is ver weg voor de kinderen uit Rozenburg en ook te duur door de reiskosten. Ook wil de gebiedscommissie in samenwerking met Stichting Rozenburg Bloeit de eigenheid van activiteiten in het eigen dorp behouden.