Rozenburgers krijgen vervangend pontje voor oversteek naar Maassluis

Lange tijd was het niet duidelijk of er vervangend vervoer kwam voor de kapotte veerpont de Otter in Rozenburg. De Rozenburgers zijn daarom ook blij verrast nu blijkt dat er een pontje is dat de Otter vervangt terwijl deze wordt gerepareerd. Naar verwachting zal de Otter vanaf 9 februari weer varen, maar tot die tijd kunnen Rozenburgers één keer per uur gebruik maken van het alternatief.

In samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam wordt er een alternatieve fiets- en voetveer ingezet. Bewoners van Rozenburg waarschuwden eerder voor de veiligheid op de Otter. De Otter, waar alleen voetgangers en fietsers op kunnen, is in december vervolgens stilgelegd door technische problemen. Het pontje lekte olie vanwege een kapotte schroefas.

Vanaf oktober 2022 vaart de reguliere veerdienst niet meer tussen Maassluis en Rozenburg. De vervanging hiervan is de Otter. Vanaf dat moment is het enkel beschikbaar voor voetgangers en fietsers. De problemen met de koeling van het pontje zijn op korte termijn niet op te lossen.