RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam verslaan gezamenlijk live het Zomercarnaval

RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen en verslaan op zaterdag 29 juli a.s. de kleurrijke straatparade van het Zomercarnaval. De uitzending wordt gezamenlijk gepresenteerd door Erik Lemmers (RTV Rijnmond) en Laurence van Ham (OPEN Rotterdam) en is zaterdag live te volgen van 13.00 uur tot 17.00 uur op TV en online via beide omroepen. 

Voor wie het zaterdag heeft gemist, wordt de uitzending integraal herhaald op zondag van 13:00-17:00 uur en is de samenvatting te volgen vanaf 17:30 uur via TV Rijnmond en OPEN Rotterdam. Uiteraard is er ook ruim aandacht voor het Zomercarnaval via de social media kanalen van de omroepen en brengt Radio Rijnmond live flitsen via radioverslaggevers.

Naast eerdere samenwerkingsinitiatieven, zoals het versterken van elkaars berichten tijdens het Feyenoord City-debat, willen de omroepen ook inhoudelijk meer gaan samenwerken. Het gezamenlijk live verslaan van de aanstaande editie van het Zomercarnaval is een goed voorbeeld van een dergelijk initiatief.

“Het is vanzelfsprekend dat OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond de krachten bundelen bij het Zomercarnaval. Het jonge elan van OPEN Rotterdam en de ervaring van RTV Rijnmond vullen elkaar perfect aan. De Rotterdammers kunnen het Zomercarnaval via hun lokale en regionale publieke omroep perfect volgen” aldus Rob Freijssen, hoofdredacteur van OPEN Rotterdam.

“Het is mooi dat we bij zo’n groot evenement met zoveel diversiteit als het Zomercarnaval de kracht van onze beide zenders in een samenwerking kunnen laten zien”, aldus Robert van Brandwijk, hoofdredacteur a.i. van RTV Rijnmond.

Iedereen die zijn of haar feestelijke zomercarnaval foto’s wil delen met Rotterdam en de rest van de regio, kan deze taggen met #RTVRijnmond of #OPENRotterdam. Hij of zij maakt daarmee kans op een van de gezamenlijke goodiebags.