Ruimteschip loze alien wil terug naar eigen planeet

De kinderen van BSO De Pierewaaier ruimen de straat op in Noord met het spelletje: Troep-Coop. Dit is een real life game voor kinderen tussen negen en twaalf jaar waarbij zij een app gebruiken om buiten zwerfafval op te sporen.

In totaal gaan er tien kinderen op jacht naar zwerfafval. De kinderen krijgen per groepje een iPad mee. Als zij een afvalstuk hebben gevonden moeten zij via de app een foto maken en dat per categorie zoals: metaal, papier, plastic, glas, gemengd en restafval indelen. De troep van de straat opruimen vinden de kinderen geen enkel probleem. “Je helpt toch het milieu weer”, zegt een jongen van de BSO. “Als ik klaar ben was ik gewoon mijn handen en als ik thuis ben, ga ik douchen”, zegt een meisje tijdens de zoektocht.

Het doel van het spelletje is om een ruimteschip te bouwen voor een gestrande alien in Nederland. Hij is gestuurd naar de Aarde om de Aardlingen hard aan te pakken, omdat een astronaut zijn planeet heeft vervuild. De alien wilt nu graag naar huis gaan, maar hij heeft geen ruimteschip. De kinderen moeten met het verzamelde afval een ruimteschip bouwen voor de alien.

Kirsten Kentler is met dit initiatief begonnen. Al het zwerfafval in haar woonomgeving leidt tot hoge frustraties bij haar en haar buurtbewoners. Het vorige project dat zij met de kinderen heeft gedaan ging over de luchtkwaliteit. De ervaring met de kinderen was goed. “De kinderen kunnen in zo’n korte tijd heel groots en breed na kunnen denken en dat hebben wij nodig in de wereld later”, zegt Kirsten. Het doel van Kirsten is met Troep-Coop kinderen op jonge leeftijd te inspireren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat