Sabrina (6) verrast ouderen in Afrikaanderwijk met tekeningen

Hoewel de samenleving meer op gang komt, zitten veel ouderen nog steeds alleen thuis. De moeder van Sabrina (6) uit de Afrikaanderwijk is vrijwilliger bij Humanitas, en toen Sabrina met haar meeging met een ‘aanbelactie’ zag ze dat veel mensen erg gelukkig werden van een praatje. Daarom besloot ze een kleurrijke eigen actie te starten.
Sabrina maakt tekeningen en deelt deze samen met Humanitas uit aan eenzame ouderen in de wijk. Ze heeft al haar klasgenoten van basisschool Het Kompas aangespoord om een tekening te maken. “Ik heb er net zelf nóg twee gemaakt, dus nu heb ik er al zesentachtig”, vertelt ze enthousiast. “Ik hoop dat de mensen hier heel blij van worden.”

“Sabrina klopte bij ons aan met haar idee, en toen was het zo geregeld”, legt medewerker Karen Veenstra uit. “We hebben al contact met alle ouderen in de wijk, omdat we normaal altijd op bezoek gaan. Nu doen we dus deze aanbelacties en dan kunnen we gelijk de tekeningen uitdelen.” De ouderen reageren erg enthousiast. Een van de gelukkigen schoot vol, en een ander wilde zelfs met Sabrina op de foto.

Wil jij ook een tekening insturen? Doe hem door de brievenbus van het Huis van de Wijk ’t Klooster op het Afrikaanderplein 7, of mail naar [email protected] met als onderwerp Tekening Afrikaanderwijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat