Samen & Anders: een nieuw woonconcept in Rotterdam Zuid

Laurens Wonen en Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) hebben een meerjarig samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor project Samen & Anders.

Woonconcept Samen & Anders is ontwikkeld, omdat Laurens Wonen verzorgingshuis Simeon & Anna wil transformeren naar een nieuwe woonvorm. Ze willen een coöperatieve samenleving waarbij bewoners van het gebouw elkaar helpen. Samen met opleidingen van Hogeschool Rotterdam gaat EMI onder andere werken aan de transformatie van het verzorgingshuis en nieuwe vormen van wonen verkennen, ontwerpen en testen.

Studenten van de opleiding Communicatie & Multimedia Design (CMD) en het EMI programma Gezond op Zuid hebben het eerste project aan het begin van dit studiejaar gedaan. Het project was om te onderzoeken hoe binnen Samen & Anders een wederkerig woongemeenschap gecreëerd kan worden.

OPEN Rotterdam heeft 2 maanden geleden een reportage gemaakt over bewoners van verzorgingshuis Simeon & Anna. Mevrouw De Graaf, een van de bewoners, wordt geholpen door medebewoner Ben. Hij was werkloos voordat hij in het zorgcentrum woonde. Een jaar later heeft hij het prima naar zijn zin, hij heeft stabiliteit en een baan gevonden. Vooral het contact met de ouderen vindt hij belangrijk: “Ik kan wat leren van hun levenservaring.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat