Sarah (14) schrijft nummer voor Young Roffa Songcontest

Het Songfestival ging niet door, maar het Young Roffa Songcontest kon wel doorgaan. Deze wedstrijd is georganiseerd door het SKVR, en jongeren van twaalf tot veertien konden hier gratis aan meedoen. Wij gaan naar de prijsuitreiking met deelnemer Sarah.
Sarah doet mee met haar vriendin Eline, die helaas niet aanwezig is. Samen hebben ze een nummer geschreven over het verliezen van een dierbare. “Mijn moeder is weggegaan toen ik drie was”, vertelt Sarah. “Maar ik heb ermee leren leven. Het helpt wel om het om te zetten in muziek.” Eigenlijk deed Sarah mee omdat Eline meedeed, maar inmiddels heeft ze de smaak van de muziek te pakken. “Ik zou nu wel een carrière willen, als zangeres of danseres.”

Het Young Roffa Songcontest is georganiseerd door het SKVR. Leerlingen van middelbare scholen in Rotterdam mochten zich gratis opgeven en werden hierbij begeleid door ervaren coaches. De winnaars zijn gekozen door zowel een publieksjury als een vakjury. Sarah heeft helaas niet gewonnen: “Maar volgend jaar wil ik gewoon weer meedoen!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter