Scapino ballet krijgt steun van duizenden fans

De petitie van het Scapino Ballet Rotterdam is 50.000 keer getekend. Een week geleden startte het dansgezelschap de actie nadat de Raad van Cultuur het advies uitbracht om de subsidie aan de instelling te stoppen.

Het dansgezelschap wordt niet alleen gesteund door particulieren, maar ook door tientallen festivals, diverse theaters en vijf grote dansacademies. Het verdwijnen van het Scapino Ballet zou volgens de theaters veel schade toebrengen aan de theaters zelf en de danswereld.

Subsidie van groot belang
De dag dat het Scapino te horen kreeg dat ze geen subsidie meer zouden krijgen, ging het project ‘Music in Motion’ online. Een samenwerking van het Scapino Ballet en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Scapino-choreograaf Ed Wubbe en RPhO innovator Mike Schäperclaus bedachten een corona-proof concept voor veertien dansers en bijna veertig musici.

Mocht jij het oudste dansgezelschap van Nederland ook nog willen steunen, dan kun je de petitie hier nog ondertekenen. Binnenkort worden de handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat