Scapino Ballet Rotterdam danst door Rotterdamse wijken voor betere gezondheid

Het Scapino Ballet Rotterdam organiseert samen met Stichting Sol en Stichting DOCK dansworkshops voor buurtbewoners uit Rotterdam Noord. Op 20 april en 11, 18 en 25 mei kan je van 10:30 tot 11:30 leren dansen in het Klooster Oude Noorden aan de Ruivenstraat. Je hoeft niet bang te zijn dat je als stijve hark niet kan aansluiten, want de workshops zijn voor iedereen boven de 18 jaar.

Annemarie Labinjo van het Scapino Ballet geeft de workshops. “Er wordt gestart met een warming-up en er wordt door te dansen gewerkt aan kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en houding.” Volgens Eumirel Stjeward van Stichting DOCK, één van de organisatoren van de workshops, is de rol van de deelnemende buurtbewoners groter dan slechts te dansen. “De workshops worden participerend met de bewoners gegeven” vertelt ze. “We gaan voor iets organisch waar we kijken naar wat de deelnemer(s) nodig hebben.” Dit betekent dat “deelnemers worden uitgenodigd om op hun eigen manier te bewegen: groot, klein, zacht of swingend, zittend op een stoel of staand in de ruimte”, aldus Annemarie.

Gezonder leven
Dit is niet het eerste initiatief dat stichting Sol en stichting DOCK samen organiseren waarbij bewegen en welzijn samenkomen. Zo werd eind maart ‘de Tour’ georganiseerd. Bewoners uit Noord werden toen tijdens een wandeling bewuster gemaakt van een gezondere levensstijl. “Er blijkt in Noord steeds meer aandacht te zijn voor voor het veranderen naar een gezonde levensstijl. Ook nu is er al weer genoeg animo voor het dansen met Scapino.”

Noord naar Zuid
Op dit moment zijn de events alleen nog maar in Noord; “Maar hopelijk niet voor lang. wij willen het liefst de hele stad kunnen bedienen. Gezondheid moet toegankelijk kunnen zijn voor iedereen en daar gaan wij voor” zegt Eumirel. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar: [email protected] of bel 010-2448240