Scapino Ballet Rotterdam danst opnieuw door Rotterdamse wijken: “Iedereen is welkom”

Elke Rotterdammer kan voor even bij het Scapino Ballet horen. Het beroemde Rotterdamse dansgezelschap trekt samen met Stichting Sol door de Rotterdamse wijken met gratis dansworkshops. Danservaring is niet nodig, dansen is namelijk ‘leuk én gezond voor iedereen, danser of geen danser.’

Dertien Rotterdammers stonden afgelopen woensdag klaar in het Klooster Oude Noorden in Rotterdam voor de eerste workshop. Onder begeleiding van een oud-Scapino danseres gingen zij een uur lang hard aan het werk. “De dansers hebben heel erg genoten én daarnaast meer geleerd over hoe dans werkt. De dansles is namelijk geen sportles waarin je een beetje beweegt en danst, maar echt een Scapino-dansles”, vertelt Nicole Rust van het Scapino Ballet Rotterdam. “Alleen dan zonder dat er ervaring voor nodig is.”

De wijken in gaan
Het is niet de eerste keer dat het Scapino Ballet dit soort workshops organiseert in Rotterdam Noord. In april en mei van dit jaar waren er ook vier dansworkshops in het Klooster. “Doordat dat een groot succes was, wilden we meer danslessen organiseren.” Voor nu zijn de danslessen allemaal in Noord, maar er zijn plannen om ook andere wijken van Rotterdam in te duiken.

Voor het Scapino Ballet is de wijken ingaan namelijk erg belangrijk. “De stad doet zoveel voor ons en met de gratis danslessen kunnen wij iets teruggeven. We willen mooie ontmoetingen creëren door middel van dans.”

Volgende maand, op woensdag 17 augustus, vindt de tweede workshop in het Klooster Oude Noorden aan de Ruivenstraat 81 plaats. Iedere buurtbewoner uit Rotterdam Noord boven de 18 jaar is van harte welkom en kan zich aanmelden via [email protected] of 010-2448240.