Schouwburg staat bol van de shows tijdens bijzondere seizoensopening van Theater Rotterdam

Het volgen van een geweven, dik, blauw vlecht: dat is wat je te doen staat bij de openingsvoorstelling Track:Reflections van Theater Rotterdam. Langs de vlecht komen bezoekers langs allerlei shows en performances op onbekende plekken in de Schouwburg. Ze zien daar het werk van onder andere Alida Dors, Sue-Ann Bel en Davy Pieter binnen het thema ‘Ik ben door jou’.

Het gebouw is deels onherkenbaar gemaakt. Graffiti op de muren, lange vlechten door het gebouw en kleedkamers of gangkasten zijn tot soms onherkenbare expositieruimtes omgetoverd. De route is bedacht door artistiek directeur van Theater Rotterdam Alida Dors, die ook de eindregie van de performances in handen heeft. ‘Het is enorm spannend en ik kijk uit naar het moment dat alle verschillende shows als één geheel bij elkaar komen”, vertelt ze.

Track:Reflections
De shows moeten niet gezien worden als losse onderdelen van een wandeling, maar als saamhorige onderdelen die met elkaar verbonden zijn. Op één plek blijven zitten – zoals tijdens een normale avond in het theater – is er dus niet bij. Daar is ook helemaal geen tijd voor: er is zoveel te zien, je moet door!

Track:Reflections is te zien van 1 t/m 5 september.