Schrijf nu gedichten als Rotterdamse jeugdstadsdichter

Stadsdichter Dean Bowen is in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam op zoek naar een jeugdstadsdichter. Kinderen tussen de tien en zestien jaar kunnen zich aanmelden met een zelfgeschreven gedicht. Als stadsdichter krijg je de kans om Rotterdam door jouw ogen te laten zien in de vorm van een gedicht.

Kinderen kunnen met twee zelfgeschreven gedichten aan de verkiezing deelnemen. De jury kiest na 1 november acht finalisten. Dean Bowen en de rest van de jury kiezen op 1 februari 2020 de winnaar en deze wordt tijdens de finale bekendgemaakt. Met de wedstrijd hoopt Dean kinderen te enthousiasmeren over poëzie, schrijven en hun talentontwikkeling te stimuleren. “Het is een mooie manier om te ontdekken hoe de stad eruit ziet door de ogen van een jonge Rotterdammer”, vertelt Bowen.

Vanaf oktober 2019 gaat in de Centrale Bibliotheek een workshop De Schrijversclub van start. Kinderen die nog geen zelfgeschreven gedichten hebben kunnen hier dan gratis aan meedoen. Tijdens dit evenement krijg je de mogelijkheid om je schrijfvaardigheid te verbeteren en iets te maken wat je in kunt sturen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat