Schud je heupen los tijdens het Hoepel-evenement

De Stichting Vrienden van het Sophia organiseert op 19 september 2020 een Hoelahoep-evenement. Met dit initiatief wil de Vriendenstichting van het ziekenhuis geld binnenhalen voor het Sophia Moeder en Kind Centrum. Dit is het eerste evenement dat zij organiseren sinds de coronacrisis.

Door de coronacrisis zijn veel evenementen voor het ziekenhuis komen te vervallen. Volgens Chrisje Seijkens moet er iets gedaan worden, om kinderen zo goed mogelijk hulp blijven te verlenen. “Geen enkel kind hoort ziek te zijn!” Een paar weken geleden hadden zij een teamuitje, waar zij moesten hoelahoepen. “Dit was zo leuk om te doen, want wij stonden alleen maar te lachen”, zegt Chrisje. Een van de positieve kanten aan dit evenement is, dat de hoepels voor anderhalve meter afstand zorgen tussen de deelnemers. Het evenement is op het Willemsplein, met uitzicht op de Erasmusbrug. ”Er is hier voldoende ruimte en het is ook nog eens een hele mooie Rotterdamse locatie. ”

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor vier verschillende tijdvakken. Elke ronde duurt een uur, en per keer kunnen er ongeveer vijfenzeventig tot honderd mensen meedoen. Deelname kost tien euro, daarnaast moeten deelnemers minimaal veertig euro ophalen voor het Sophia Moeder en Kind Centrum.

De opbrengst gaat naar de behandeling van aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen met medische klachten. Tijdens het hoepelen kun je swingen op muziek die gedraaid wordt door een dj. Het evenement is voor jong en oud, let wel op, kinderen moeten minstens vijf jaar oud zijn om mee te mogen doen. Ook medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis schudden hun heupen los voor het goede doel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter