Seks niet de belangrijkste reden voor gebruik datingapp

Elisabeth Timmermans is ondertussen wel Doctor Love te noemen. Ze doet al vijf jaar onderzoek naar datingapps. In eerste instantie was dat spannend aangezien ze niet wist hoe lang de datingapps populair zouden blijven, maar vijf jaar later hoeft ze zich daar geen zorgen over te maken: “Ik denk dat deze manier van daten nooit meer zal verdwijnen”.

Ze heeft groots onderzoek gedaan naar het gebruik van datingapps: “En meer precies naar de interacties die mensen hebben online. Ook op een date, als ze berichtjes sturen naar elkaar en als ze afspreken. Wat zijn de beste dingen die je kunt doen? Om zo een idee te krijgen hoe je beter kan worden in daten”.

Uit haar onderzoek komen dertien redenen om datingapps te gebruiken: “Mensen dachten dat de meeste voorkomende reden was om een datingapp te gebruiken om liefde te vinden of seks te hebben. Wij vonden dat ze het deden uit nieuwsgierigheid, maar ook als een vorm van tijdverdrijf”. Seks was niet de belangrijkste reden om Tinder te gebruiken. Die reden stond pas op de elfde plaats.

Science meets City
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september wordt het wetenschapsfestival Science Hotel & Science Open georganiseerd. In aanloop naar dit evenement maakt OPEN Rotterdam de serie Science in the City. Hierin maken we kennis met een aantal wetenschappers die deelnemen aan het programma. Elk doen zij onderzoek naar een bepaald onderwerp.

Elisabeth is ook aanwezig. Ze kan nog niet te veel prijs geven. “Het is natuurlijk een soort van datingexperiment. Wij nodigen mensen uit om met een open mind naar dit experiment te komen. Misschien kunnen ze wel de liefde van hun leven vinden. We hebben ook een leuke prijs voor een koppel dat elkaar daar ontmoet. Ze mogen een nachtje doorbrengen in het hotel”.

Science Hotel & Science Open wordt georganiseerd in het het kader van het 21e Lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.eur.nl/sciencehotel

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter