Senior Games inspireert ouderen te bewegen

Zorginstelling Laurens en Sportbedrijf Rotterdam zijn samen begonnen met de Senior Games. Een samenwerking waarin zij een jaar lang beweegactiviteiten organiseren voor ouderen.

Jolanda den Oude is 56 jaar en heeft elf jaar geleden twee beroertes gehad in een maand tijd. “Ik kon niet praten, maar ik praat weer. Ik zou nooit meer kunnen lopen, maar ik loop weer. Wel met de rollator en kleine stukjes, maar ik loop weer”, zegt ze blij. Zij maakt zich dan ook hard voor de Senior Games en wil ouderen aan het bewegen helpen. “Als je alleen maar gaat zitten, dan ga je achteruit hé!” stelt Nike Hofman. Ook zij draagt de Senior Games een warm hart toe en traint in het Sport Performance Center Rijnmond. Zo zijn er meer partijen die helpen bij de samenwerking tussen Laurens en Sportbedrijf Rotterdam.

Jolanda woont in de woonzorglocatie Laurens Blijdorp en traint zoveel als ze kan met bewegingstherapeut Mike van der Pol. “Ze is echt een inspiratie voor andere ouderen. Ook omdat zij een mooi voorbeeld is van wat bewegen eigenlijk met je doet en hoeveel vrijheid het bewegen je meegeeft in een verzorgingstehuis”, vertelt hij.