In de vidcast En nu wij? praat tweede generatie Rotterdammer Sherill Samson met stadsgenoten en generatiegenoten van verschillende afkomsten en leeftijden. Wat delen zij en wat zijn grote verschillen? Dit keer met Serkan Soytekin, onder meer gemeenteraadslid DENK, en mediamaker Daniela Silvestri.
Soytekin: “Mijn vader vond het wel jammer dat hij zelf niet had gestudeerd. Hij vond het wel belangrijk dat we goed presteerden op school, de rest komt dan vanzelf en die druk voelde ik wel.” Silvestri herkent dat. “Mijn vader had wel graag willen studeren, maar dat heeft hij nooit kunnen doen. Hij wilde archeoloog worden en ik denk dat hij het wel leuk had gevonden als ik dat ook had gestudeerd.” De gekleurde Rotterdammers bingo wordt voor de tweede keer gespeeld vanuit de prachtige zaal van Arminius.
Rotterdam is, op zijn zachtst gezegd, een multiculturele samenleving. Decennia lang weten mensen uit andere landen de Maasstad te vinden als nieuwe haven. Hun kinderen hebben roots in Suriname, Kaapverdië, Italië, Nederlandse Antillen en nog veel meer landen, maar wat zijn zij? Bovenal Rotterdammers, maar nog steeds moet de vraag worden beantwoord: waar kom je écht vandaan? In de achtdelige podcastserie En Nu Wij!? onderzoekt tweede generatie Rotterdammer Sherill Samson met stadsgenoten en generatiegenoten van verschillende afkomsten en leeftijden deze vraag.