Servieswinkel Noord houdt er na 15 jaar mee op

Rotterdam heeft twee servieswinkels waar je alles voor een perfect gedekte tafel kan vinden, of waar je een vervanging kan zoeken voor dat ene kopje dat is gesneuveld uit grootmoeders trouwservies. Het Derde Servies aan de Nieuwe Binnenweg bestaat al dertig jaar en is nu aan het verbouwen. Maar Servieswinkel Two of a Kind sluit na 15 jaar de deuren.

Servieszussen Karin en Marjanne ‘t Hart zagen hun verzameling, die ooit begon met de aanschaf van twee kopjes op een rommelmarkt die later veel geld waard bleken te zijn, uitgroeien tot een servieswinkel. Eerst aan de Provenierssingel en later aan de Stadhoudersweg. Nu Marjanne met pensioen gaat, houden de zussen er mee op en begint de opheffingsuitverkoop.

Servieswinkel het Derde Servies gaat nog lang niet stoppen, eigenaresse Hannie Mans heeft al iemand gevonden die de zaak na haar pensioen wil overnemen, een vrouw van 22 jaar. Dat lijkt erg jong voor een zaakje dat oude borden verkoopt, maar oud servies is gewild onder jongeren en een mooi gedekte tafel doet het goed op Instagram. Bovendien past zo’n jaren vijftig kopje met espresso perfect onder een goed bijgehouden hipstersnor.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter