VIDEO | Shanks down, bars up! Jeremiah helpt jongeren rappen om messengeweld te stoppen

Producer Jeremiah Durand heeft samen met Geweldig Rotterdam de Shanks Down, Bars Up challenge in het leven geroepen. Daarmee daagt hij jongeren uit om een rap op te nemen, om zo samen te strijden tegen messengeweld in de stad.

Door mee te doen aan de Shanks Down, Bars Up challenge maken jonge rappers kans op verschillende prijzen. Deelnemers rappen zestien zinnen op een beat, die Jeremiah zelf geproduceerd heeft in de Art Studio in Hoogvliet.

Zelf is Jeremiah rapper, producer, docent en jongerenwerker. Samen met zijn groep HIPHOOP richt hij een stichting op die jongeren helpt om hun talent te ontdekken. “Muziek is een belangrijke uitlaatklep”, zegt Jeremiah. “Muziek heeft mij echt op het rechte pad gehouden. Hoe eerder je je talent vindt, hoe minder je afleiding hoeft te zoeken op verkeerde manieren.”

Het is deze week de Week van de Veiligheid. Jongeren kunnen op verschillende plekken in de stad hun (steek)wapens ongestraft inleveren. De organisatie voor de week in Rotterdam ligt deels bij  Geweldig Rotterdam. Deze organisatie is er voor professionals en belangstellenden die het bezit en gebruik van messen onder jongeren willen helpen terugdringen. “Dat doen we door een handreiking te doen aan alle jonge Rotterdammers: ‘Rotterdam heeft jou nodig!'”