Sinterklaas-hectiek bij banketbakkers

Rotterdamse banketbakkers hebben het druk met al het ambachtelijke werk om iedereen weer te voorzien van Sinterklaas-lekkers. Op de officiële laatste dag van deze periode, 5 December, nemen wij vroeg in de morgen een kijkje in de keuken van twee Rotterdamse banketbakkers en kwamen wij er achter dat je pepernoten sneller op zijn dan, dat ze gemaakt zijn..

Bij Banketbakkerij Groen in Charlois en Banketbakkerij van der Heijden in Noord zijn ze al vroeg uit de veren om al ons Sinterklaas-lekkers te bakken. Dat het in de sinterklaastijd aanpoten is benadrukt banketbakker Marcel Groen: “In deze periode maken we soms wel 90 of 100 uur”. Daar beginnen ze de avond van tevoren al met het klaarzetten van de lekkernijen, zodat die in de ochtend afgebakken kunnen worden.

Ook banketbakker Anton van der Heyden is hard aan het werk om boterletters van kwaliteit te leveren: “In een boterletter moeten amandelen en suiker zitten, niets anders.” Ook daar zijn ze heel de dag bezig om de Rotterdammers in Sinterklaas-stemming te kunnen bedienen. “Het is hard werken, maar je doet het met heel veel voldoening. Iedereen is blij, het is gezellig, dat geeft toch plezier,” vertelt Anton.

Volgens Marcel kan ook niet iedereen banketbakker zijn: “Banketbakker ben je in hart en nieren. Als je niet de passie hebt, dan kun je dit niet doen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat