Slechts 70 van de 10.000 genodigden kwam naar de Burgertop op Zuid

Slechts 70 mensen waren afgelopen zaterdag aanwezig bij de Burgertop op Zuid. In eerste instantie zou deze top waarbij Rotterdammers om hun mening over hun leefomgeving werden gevraagd, in Ahoy plaatsvinden. Maar omdat er weinig belangstelling was, ging de top dit weekend in afgeslankte vorm door in de Hillevliet.

Tienduizend bewoners van Zuid kregen de afgelopen tijd een uitnodiging. Toch reageerde maar een heel klein deel. “Het NPRZ heeft vanaf het begin besloten om niet te investeren in naamsbekendheid onder de bewoners, de vraag is of we dat nog steeds zo moeten doen”, vertelt Marco Pastors, directeur van het NPRZ. “Wellicht is het beter dat mensen op de hoogte gesteld worden over het programma.”

Door dat Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) krijgt het gebied al tien jaar lang extra aandacht van instanties. Het Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, scholen, bedrijven, politie en het Openbare Ministerie werken aan het verbeteren van de toekomst voor Rotterdam Zuid. De bedoeling is dat in 20 jaar tijd de kansen van Zuiderlingen worden vergroot. Hoog tijd de balans op te maken.

Aandacht
Een bezoeker van de afgeslankte top in de Hillevliet geeft aan dat als hij NPRZ hoort, hij toch een paar seconden moet nadenken over wat dat ook alweer was. “Gelukkig staat het dan ergens op een banner, maar ik denk dat daar meer aandacht aan besteed kan worden.”

Stadsfluisteraar Lot Mertens en Robbert de Vrieze waren ook aanwezig bij de Burgertop. “Misschien zijn er minder mensen komen opdagen dan gehoopt, maar wij denken dat de gemeenschap die vandaag aanwezig was heel waardevol is waar je verder op kunt bouwen”, aldus Lot en Robbert.