Smashburgers overal in Rotterdam te vinden: hype of here to stay?

Smashburgerrestaurants, ze schieten als paddestoelen uit de grond in Rotterdam. En voor wie deze burgers nog niet kent, het zijn hamburgers die platter zijn dan normale burgers. Is het een hype, of gaan we binnenkort weer gewoon aan de vlezige, dikke hamburger die je amper in je mond krijgt gepropt?

Op straat, tijdens onze willekeurige steekproef op het Kruisplein, valt op dat nog maar weinig mensen weten wat een smashburger is, al is een enkeling er wel enthousiast over. “Lekker compact.”

Wesley Groenewold, chef van een onlangs geopend smashburgerrestaurant, is uiteraard enthousiast over de nieuwe hype en denkt ook dat het niet snel zal overwaaien. “Ze zijn platter, krokanter en ik zou niets anders meer willen”, vertelt hij.

Bij een ander hamburgerrestaurant, op de Witte de With, zijn ze wat minder enthousiast over de smashburgers: “Wij gaan niet mee met de hype, wij gaan uit van ons eigen bestaansrecht. Op onze grilplaat kunnen we niet eens smashburgers maken”, vertelt Olaf Oldenburg, chef van het restaurant.

Of de smashburger een eendagsvlieg is, zal blijken.