Sneeuwval zorgt voor annuleringen

Het is winter wonderland! Overal is het wit van de sneeuw, wegen zijn slecht te berijden en er wordt een drukke avondspits verwacht. Een aantal Rotterdamse scholen hebben daarom hun leerlingen deze middag sneeuwvrij gegeven. De Rotterdam Music Awards en de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond gaan vanavond niet door.

Het Koninklijk Nederlands Metrologisch Instituut (KNMI) heeft inmiddels code rood afgegeven voor dit deel van het land. De organisatie laat op hun website weten dat de grootschalige gladheid en sneeuwval in het midden en zuiden van het land zorgt voor dit weeralarm.

Sneeuwvrij
Voor een aantal middelbare scholen in Rotterdam is de weersverwachting het teken om de deuren vandaag eerder te sluiten.
Zo heeft het Montfortcollege in Zuid alle lessen na 12.15 uur laten vervallen, zodat iedereen veilig naar huis kan.
Ook het Wolfert Dalton heeft op haar website laten weten dat de lessen om 11.45 uur stoppen, ‘zodat iedereen zonder overlast van het winterse weer veilig thuis kan komen’.
De sneeuwval leidde ertoe dat leerlingen van Het Lyceum Rotterdam les hadden tot 12.15 uur.

Rotterdam Music Awards
De uitreiking van de Rotterdam Music Awards stond vanavond vanaf 20.00 uur op het programma in bioscoop KINO. De Popunie heeft het evenement moeten annuleren door het afgegeven weeralarm. De Popunie laat via een persbericht weten dat het hen ‘verstandig lijkt, evenals vele andere organisatoren van evenementen in de regio, onverantwoord om mensen op te roepen de weg op te gaan als het niet strikt noodzakelijk is.’
Vanaf 20.00 uur wordt de uitslag van de Rotterdam Music Awards 2017 bekend gemaakt via de website van de Popunie en hun sociale media.

Sport Awards Rotterdam-Rijnmond
De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond gaan vanavond op de ss Rotterdam ook niet door, meldt RTV Rijnmond. Door het winterweer is het jaarlijkse gala, dat georganiseerd wordt door de gemeente Rotterdam, Rotterdam, RTV Rijnmond, Sportsupport en Rotterdam Topsport, afgelast.
Op rijnmond.nl wordt vandaag rond 17.00 uur de winnaars in categorieën als sportman, sportvrouw en sportploeg bekend gemaakt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat