Snijlab haalt alles uit de kast om duizenden maskers te leveren aan het Erasmus MC

De productie van de kapjes ging begin april deze maand van start. In het laatste weekend van maart is de productie in rap tempo opgezet. Sindsdien draaien de machines van Snijlab op volle toeren. Het bedrijf heeft extra personeel ingepland voor de aan- en afvoer van materialen. In het eerste weekend zijn er al 1000 sets onderdelen gemaakt. Na het publiceren van een ontwerp voor lasersnijbaar gelaatsscherm kwamen er direct veel aanvragen binnen van ziekenhuizen. In een mum van tijd is er een productie gestart en inmiddels zijn er met hulp van vrijwilligers al een paar duizend maskers bij het Erasmus MC in gebruik genomen.
“Wij zaten thuis en we wilden weer aan de slag en iets kunnen bijdragen” vertelt mede-oprichter van Snijlab, Jiskar Schmitz ons in een interview. “We hebben dit jaar gewerkt aan een machine die is ontwikkeld om grote productie te leveren. Daarmee kunnen we van zoveel kapjes voorzien. Afgelopen maandag leverden we de eerste kapjes aan het Erasmus MC. Sinds die dag hebben we elke dag 1000 kapjes geleverd aan het MC”.

Snijlab moest zijn productiecapaciteit uitbreiden om in de vraag te kunnen voorzien. Daarvoor moest het bedrijf flexibel en innovatief zijn. Er zijn extra werkuren ingepland en er wordt een nieuw ontwerpt gemaakt voor de maskers als blijkt een bepaald materiaal niet meer beschikbaar is. Meer dan honderd vrijwilligers meldden zich aan om te helpen bij het in elkaar zetten van de schermen. Nu werkt er dagelijks een groep van 12 man vrijwillig in de assemblage en het inpakken van de maskers. Dat gebeurt allemaal in de ruimte van de speelfabriek aan de Glashaven in Rotterdam.

“We werken nu zeven dagen in de week met gemiddeld 10 man per dag in Snijlab om alle onderdelen te maken. Daarna gaan ze naar een groep vrijwilligers die ze dan in elkaar zetten” Aldus Jiskar. “We krijgen een kleine vergoeding van het MC, maar we moeten de kosten natuurlijk wel laag houden. Er waren heel veel mensen die graag wilde helpen met het maken van deze kapjes, daarom besloten we vrijwilligers in te zetten die de onderdelen, die wij bij Snijlab produceren, in elkaar zetten.” Vanuit daar worden ze gebracht naar het MC.

Snijlab presteerde het om binnen een week al 5.000 schermen te maken voor het Erasmus MC, inmiddels zijn er al meer dan 20.000 schermen afgenomen. De komende week zal de productie wat afnemen aangezien het Erasmus MC nu een flinke voorraad achter de hand heeft.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat