Sophia Kinderziekenhuis geholpen door kerstbomen actie

Het Sophia Kinderziekenhuis wordt tijdens de maand december ondersteund door verschillende inzamelacties. De opbrengsten van deze acties gaan naar het onderzoekscentrum voor zeldzame aandoeningen. Afgelopen week werd er een bedrag van 5400 euro ingezameld.

Lichtjesactie voor Sophia Kinderziekenhuis
Eind november startte Stichting Vrienden van het Sophia een lichtjesactie. Met de actie kun je via de website lichtjes kopen om geld in te zamelen voor het onderzoekscentrum voor zeldzame aandoeningen. Ook zijn er een aantal fysieke plekken waar je de lichtjes kunt halen. Via gesponsorde lampionnenoptochten zamelen scholen, kinderdagverblijven, bso’s en stichtingen in december geld in. De actie loopt tot ongeveer midden januari.

Lees hier het bericht over de actie

Crowdfundactie kerstboom Centraal Station
Club25 sprong eerder dit jaar in de bres toen ze hoorden dat de kerstboom bij Centraal Station niet meer gesponsord werd door Coolblue. Michael Coomans zette, als mede-initiatiefnemer van de actie, alles op alles om ervoor te zorgen dat er een kerstboom op het plein kwam te staan. Het realiseren van het benodigde bedrag lukte vrij snel. Daarna bleef de actie doorlopen, want elke euro die niet meer nodig was voor de kerstboom zou naar het Sophia kinderziekenhuis gaan.


Vroeg kerstcadeau

Op vrijdag 23 December werd het opgehaalde bedrag bekendgemaakt. De kerstboomactie bij Rotterdam Centraal heeft 5400 euro opgehaald voor de Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis. De initiatiefnemers, Michael Coomans en Hennie van Schaik, waren hierbij aanwezig. Enkele sponsors mochten de cheque overhandigen aan Merel van der Mark, communicatieadviseur van het Sophia Kinderziekenhuis. Merel: “Fantastisch dat zoveel Rotterdammers een bijdrage hebben geleverd en zich hebben ingezet voor het Sophia Kinderziekenhuis. Samen met artsen en onderzoekers gaan we elke euro van dit bedrag goed besteden om zieke kinderen in ons ziekenhuis extra te helpen.”