Sparta-fans trots dat club Eredivisie leidt: ‘Momentopname, maar heel gaaf’

Het seizoen is pas net begonnen, maar toch maakt het veel los: Sparta staat aan kop. De laatste keer dat dit gebeurde na een volledige speelronde is maar liefst 36 jaar geleden in augustus 1987. In dat seizoen eindigde uiteindelijk Sparta twaalfde. “Als relatief kleine club moeten we hier extra van genieten”, zegt Peter van der Zwan, voorzitter van de Sparta Supporters.

 Als fanatiek Spartaan sinds 1991 maakt Peter dit zelfs voor het eerst mee. “Het is een momentopname, maar wel heel gaaf. We hebben jarenlang onderaan gestaan.” Hij is overtuigd dat Sparta net zoals vorig seizoen in het linkerrijtje zal eindigen. “Laten we het vooral zo houden.”

Online gaat vooral de screenshot rond van Teletekstpagina 819. Hier staat de huidige ranglijst van de Eredivisie met Sparta bovenaan. “Apetrotse KOPLOPERT!”, post Peter dan ook enthousiast op X (voorheen Twitter). Vorig jaar eindigde de club als zesde, het beste resultaat sinds 1963. Tijdens het komende seizoen zien we of Sparta dit kan overtreffen.

De ranglijst uit 1987 komt van @SpartaStats op X.