Speciaal kinderprogramma bij de Pleinbioscoop

Dit jaar kunnen kinderen voor het eerst ook naar de Pleinbioscoop. De film wordt niet afgespeeld op het grote scherm op het plein, maar in een loods ernaast in verband met het zonlicht.

Het Museumpark is van 9 t/m 27 augustus weer omgetoverd in een openluchtbioscoop. De Pleinbioscoop bestaat 30 jaar, maar al die jaren konden kinderen nooit naar de films die vertoond worden. Dit jaar is dat anders, want er worden ook film op woensdag- en zondagmiddag vertoond: “We hebben besloten om een kinderprogramma erbij te maken, omdat we ons ieder jaar uitdagen om weer een nieuwe doelgroep aan te spreken en dit jaar zijn het de kinderen. In een loods. Daar kunnen 60 kindjes in.” vertelt Nina Draaijers van de Pleinbioscoop.

De ouders zijn heel enthousiast over het middagprogramma: “Ik vind het super leuk. Dan is de bioscoop overdag tenminste ook gebruikt. De kinderen kunnen een film kijken op een groot beeldscherm en het is eens een andere films dan in de bioscoop.” Eén van de andere ouders gaat niet mee naar de film, maar vindt het initiatief wel heel leuk: “Mijn kinderen willen ‘s avonds ook altijd een keer mee. Nu kunnen ze een keer meemaken wat ik mee maak. Ik blijf buiten zitten met de krant.” De ouder die niet naar film willen, hoeven niet te betalen om het terrein op te mogen. Zij kunnen buiten genieten van het zonnetje.

Deze keer staat de film: Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace op het programma. De komende twee weken worden nog de films: Sing, De Zoon van Winnetou, Kubo and the Two Strings en Chimpanzee vertoond.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat