Spelletjesmiddag bij de Doelen Studio als oplossing voor lerarenstaking

Deze vrijdag zijn de deuren van de meeste basisscholen in Rotterdam gesloten. Leerkrachten uit het basis-, middelbaar en hoger onderwijs demonstreren vrijdagmiddag voor hogere salarissen en minder werkdruk op het Malieveld in Den Haag. Een logistiek probleem voor veel ouders en verzorgers, want wat gaan zij doen met hun kind?
Bij de Doelen hebben ze daar iets op bedacht. De Doelen Studio organiseert namelijk van 10 tot 15 uur een gratis spelletjesmiddag voor kinderen en hun ouders en verzorgers. Zo kunnen kinderen sjoelen, ping pongen, dammen, schaken, kaarten, ouderwetse gezelschapsspelletjes spelen en legpuzzels oplossen.

Anouk Overman van de Voorleeshoek leest bovendien tussen 14 en 15 uur een paar kinderboeken voor, onder begeleiding van muziek. ‘Niks geen tablet of mobieltje, we gaan weer ouderwets gezelschapsspelletjes spelen met elkaar!’, aldus de organisatie.

In 2017 staakten docenten in het basisonderwijs ook al eens. Destijds organiseerde de SKVR muziek- dans- en knutselworkshops voor basisscholieren. Bekijk onze reportage daarover hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat