Spontane protestactie bewoners Afrikaanderwijk tegen infobijeenkomst sloopplannen

Bij het hek van ’t Gemaal in de Afrikaanderwijk werd donderdagmiddag een spontane protestactie gevoerd tegen Vestia. De wooncorporatie organiseerde een informatiebijeenkomst over de sloopplannen voor de Tweebosbuurt. Een aantal bewoners vindt het niet kunnen dat dit juist nu werd georganiseerd, omdat veel bewoners op vakantie zijn.
Vestia organiseerde donderdag alweer de zesde bewonersbijeenkomst rondom de omstreden sloopplannen voor de Tweebosbuurt in de Afrikaanderwijk. Afgelopen dinsdag werd een bewonerscomité opgericht om eventuele acties te organiseren tegen de sloopplannen. Donderdagmiddag was het de bedoeling om de bijeenkomst te verstoren door het hek van ’t Gemaal op slot te gooien. Uiteindelijk hebben de actievoerders hiervan af gezien en zijn het gesprek aangegaan met de vele aanwezige medewerkers van Vestia. De laatste heeft toegezegd om na de zomervakantie, als daar behoefte naar is, meerdere groepsbijeenkomsten te organiseren, naast de persoonlijke gesprekken en huisbezoeken.

De Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid staat grootschalige sloop te wachten. Bijna 600 woningen in de zogenaamde Tweebosbuurt, worden gesloopt om plaats te maken voor 374 duurdere woningen. Het is een van de grootste sloopoperaties in Rotterdam van de laatste jaren. De gemeente Rotterdam wil de buurt hiermee een positieve impuls geven en nieuwe bewoners (hoger opgeleid, hogere inkomens) aantrekken. Aan de Christiaan de Wetstraat worden ook 90 woningen gerenoveerd. De start van de renovatie van woningen is in 2019. De sloop van woningen start vanaf 2020. Veel mensen zijn verontwaardigd omdat ze gedwongen moeten verhuizen, maar er zijn ook mensen die juist blij zijn met de aangekondigde sloop.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter