Staatssecretaris Van Rijn trapt Week van de Zorg en Welzijn af

Deze week is het de Week van de Zorg en Welzijn. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn trapt deze week af in Ommoord.

De Week van de Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. Het vindt plaats van 13 t/m 18 maart 2017. Tijdens deze week openen meer dan duizend zorginstellingen hun deuren om te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Staatssecretaris Van Rijn ging naar restaurant De Gulle Gans in Ommoord om deze week af te trappen. Er kwamen bijna 100 ouderen op af en hij ging met een aantal hiervan in gesprek. “Laten we het dan weer eens echt over politiek hebben, al is het de week van de zorg”, aldus Van Rijn.

De ouderen maken zich zorgen over het voornemen om 20.000 betaalbare woningen te laten slopen: “Er moeten moeten juist maatregelen genomen worden in heel Rotterdam die de huurprijzen laten zakken. Niet andersom. Je betaalt hier nu bijna €1.000,- per maand voor een seniorenflatje waar je huurbaas niet naar om kijkt.” Ook is de toekomst van kinderen en kleinkinderen een belangrijk punt. “Moeten mijn kinderen eeuwig door blijven werken?” werd er gevraagd. Ondanks de zorgen om de toekomst bleef het een gezellige avond.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat