Stadsdichter draagt online herdenkingsgedicht voor

Stadsdichter Dean Bowen komt vandaag traditiegetrouw met een gedicht waarmee hij stilstaat bij Dodenherdenking. Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de evenementen die rond 75 jaar vrijheid stonden gepland, geannuleerd. Dit keer draagt hij het dus niet voor bij de herdenking in de Laurenskerk of op Plein 1940, maar online.
Over herdenken in deze tijd zegt Bowen: “Er is heel veel wat we niet weten, maar wat we wel weten is dat het belangrijk is om stil te blijven staan bij momenten die we belangrijk vinden.” Zijn gedicht De details is hieronder te bekijken.

Het gedicht dat Bowen vorig jaar schreef om stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog was meteen de start voor de serie Tussen de zinnen in; een zesdelige poëtische dramareeks waarin de Bowens gedichten worden verfilmd door Rauwkost-Collective. Uitgevoerd in opdracht van Centrale Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam.

Overigens draagt Bowens ‘collega’, jeugdstadsdichter Vienne Haagoort, vandaag wel live een gedicht voor. Dat doet ze bij de de online editie van de Nationale Jongerenherdenking.

Hoe sta jij vandaag stil bij Dodenherdenking? Hangt bij jou bijvoorbeeld de vlag op halfstok? Deel het met ons via onze Twitter, Instagram of gebruik de hashtag #open010.