Stadsfeest Orfeo & Majnun neemt centrum van Rotterdam over

Het centrum van Rotterdam staat aanstaande zaterdag in het teken van liefde, verlies en verlangen. Vanaf twee uur ’s middags barst het stadsfeest van Operadagen Rotterdam los op en rond het Stationsplein, Kruisplein en Schouwburgplein. Bezoekers kunnen een route langs tien verschillende locaties afleggen waar Rotterdamse artiesten het verhaal van Orfeo & Majnun ten gehore brengen.

In aflevering 5, de laatste aflevering van onze serie over de stadsparade, gaan we langs bij twee deelnemende locaties: Restaurant Ayla, dat zaterdag voor de gelegenheid in Layla verandert, en het voormalige Bouwcentrum in het pand van Greenchoice, waar Opbouwdag een speciaal theaterstuk opvoert in het teken van liefde voor de stad. Ook neemt artistiek leider Rajiv ons mee naar de repetities van een Syrische muziekgroep en een groep passionele flamencodansers die zaterdag hun opwachting maken.

Orfeo & Majnun vindt plaats op zaterdag 18 mei tussen 14.00 en 18.00 uur op en rond het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein. Het stadsfeest, onderdeel van Operadagen Rotterdam, is gratis te bezoeken. Tijdens Orfeo & Majnun worden de Griekse tragedie over Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal over Layla en Majnun samengevoegd tot één verhaal. OPEN Rotterdam is de hele middag aanwezig om verslag te doen. Het programma en de route van Orfeo & Majnun zijn hier te bekijken.

Deze video is gemaakt in opdracht van OPERADAGEN Rotterdam. Orfeo & Majnun is een internationaal samenwerkingsproject, ondersteund door Creative Europe, onder artistieke leiding van Martina Winkel en Arian Berg. In samenwerking met De Munt (Brussel). Europese partners: Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Krakow Festival Office (Polen), MSMFeira (Portugal) en Operadagen Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter