Station Rotterdam Alexander ondergaat metamorfose

Er wordt druk gewerkt in en rondom het Station Rotterdam Alexander. Het metro- en treinstation beloofd namelijk in de zomer van 2019 een gloednieuw station te worden. Tijdens deze verbouwing rijden er in enkele periodes geen treinen en een enkele keer zal de metro ook niet rijden.

Zowel trein als metro zitten straks onder één dak. Dit zorgt ervoor dat reizigers van de NS en RET niet meer eerst het metrospoor over hoeven te oversteken en straks comfortabel in-, uit- en overstappen op andere vervoersmiddelen.

Voor het nieuwe station wordt er veel gebruik gemaakt van glas wat zorgt voor een open blik. Daarnaast worden de liften op het station vernieuwd en transparant gemaakt. Ook krijgt het station een nieuw winkelaanbod en wordt de stationsomgeving aangepakt.

Sommige werkzaamheden kunnen door de veiligheid van de reizigers en gebruikers alleen uitgevoerd worden als het station is afgesloten en er geen treinen rijden. Om het dagelijkse gebruik van het station zo min mogelijk te hinderen wordt het station tijdens Hemelvaartweekend en de zomervakantie tussen 30 juli en 6 augustus afgesloten.

Meer weten over de werkzaamheden en buitendienststellingen? www.stationrotterdamalexander.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter