Stem uit de Wijk – Chiara (10) uit Hoogvliet zamelt knuffels in voor leeftijdgenoten

Voor mensen die het niet breed hebben was in Hoogvliet een gezellige middag georganiseerd met een high tea, een dj en de stoelendans. Eén van de bezoekers van de middag, de 10-jarige Chiara, heeft een bijzondere inzamelingsactie gehouden.

Stichting Harvest 4 People heeft in het kader van NL doet de middag georganiseerd. De organisatie is daarnaast een voedselbank die zorgt dat de minima gezond eten krijgt. Ze verzorgen ook etentjes voor kinderen. Marita Koerten vindt het belangrijk om deze middag te organiseren: “Wij vinden dat de leden die bij ons komen uit een isolement moeten komen.”

Krishna is één van de bezoekers van de high tea. Ze alleenstaande moeder van twee pubers en ze moet rondkomen van 70 euro in de week. Door lichamelijke klachten kan ze niet werken. Daarnaast heeft haar ex schulden op haar naam gemaakt zonder dat ze dat wist. Daardoor stonden er regelmatig deurwaarders op de stoep.

“Eindelijk zit ik nu drie jaar in de bewindvoering. Sindsdien heb ik rust. Het is passen en meten. Ik ben eigenlijk van de gezonde voeding en ik haat patat, maar dat zijn nu wel de noodsituaties die je gaat gebruiken.”

De 10 jarige dochter van Krishna wilde ondanks dat zij het zelf niet breed hebben iets doen voor een ander. Daar dochter, Chiara, is zegeltjes gaan sparen van een supermarktketen om zo gratis knuffels in te zamelen voor andere kinderen. Ze heeft drie uur voor de supermarkt gezeten om te vragen om de zegeltjes. Haar moeder vindt het heel bijzonder dat haar dochter dat doet: “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik super, mega, apetrots op haar ben, want de mentaliteit van klaar staan voor anderen en anderen helpen dat zit in de normen en waarden van mijn kinderen. Klaar staan voor een ander terwijl ze er zelf ook in zit.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter