STEM UIT DE WIJK – Rotterdamse politici worden geconfronteerd met de zorg problematiek

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar de zorg, waar de wijkverpleger het druk heeft.

“Mijn dag is vooral druk. Het aantal mensen is uitgebreid. Een ochtend met tien á twaalf clienten is nu normaal. Dat is behoorlijk schipperen met je tijd”, kaartte wijkverzorger Ineke aan in de reportage van de serie Stem uit de Wijk. “Treurig genoeg is dit heel herkenbaar. Het is pure stopwatchzorg wat je hier ziet, dat is gewoon schandalig”, stelt Sun Yoon van Dijk van de SP.

Bij het zien van de beelden laat ook Richard Moti van de Partij van de Arbeid weten dat hij dit probleem wil aanpakken: “Wij willen driehonderd miljoen euro vrij maken voor de wijkverpleegkundige, zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen als ze dat willen.”

“Het is een kwestie van fatsoen om voldoende geld te investeren in thuiszorg en in ouderenzorg. Dat er ook ruimte is voor dat praatje met die mensen. Dat is ook preventief heel goed. Vaak weten thuiszorgmedewerkers als eerst wat er misschien nog meer speelt bij deze mensen. Als ze de tijd hebben om dat te signaleren kun je veel grotere stappen achteraf, en dus ook vaak duurdere stappen, voorkomen. ”, betoogt Van Dijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat