Stemvoorlichting voor statushouders op Rozenburg

“In andere landen kun je ja of nee stemmen, of je kan helemaal niet stemmen,” aldus Frank Schellenboom, voorzitter van Gebiedscommissie Rozenburg. Na een vraag van IVOR (Interkerkelijke Vluchtelingenorganisatie Rozenburg), die taallessen geeft aan statushouders en vluchtelingen, geeft hij samen met Marjon McElligott voorlichting over de verkiezingen van 21 maart.

“Op 21 maart stemmen we voor 3 dingen”, vervolgt Schellenboom: “natuurlijk voor de gemeenteraad, maar ook voor de gebiedscommissie én over de sleepwet”. Voor het eerst mag er ook door 16- en 17-jarigen gestemd worden, zij het alleen voor de gebiedscommissie. Voor de gemeenteraad en de sleepwet geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Voor alle verkiezingen geldt dat je de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een ander land van de EU moet hebben of met een geldige verblijfsvergunning al minimaal 5 jaar legaal in Nederland verblijft.

Na afloop van de bijeenkomst geven de aanwezigen aan dat de voorlichting prettig was en dat ze iets geleerd hebben, ook al begrepen ze niet alle woorden even goed. Maar dat is dan weer stof om in de taallessen te behandelen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat