Stichting 21 Culture wil met muziek workshops geweld onder jongeren in Zuid verminderen

Stichting 21 Culture en de Gemeente Rotterdam presenteren het project #UniteTheseStreets. Het initiatief dat talentontwikkelingsprojecten realiseert en gedragsverbetering stimuleert, is in het leven geroepen door door de bekende Rotterdamse artiest/ondernemer U-Niq, tevens oprichter en voorzitter van Stichting 21 Culture.

Volgens de organisatie is het geweld onder jongeren in het gebied Rotterdam-Zuid explosief toegenomen. Stichting 21 Culture wil zich daarom hard maken voor het verbeteren van de positie van de Rotterdamse jeugd. Door talenontwikkelingstrajecten in te zetten hopen ze dat de huidige toestand in het gebied verbetert. De organisatie roept jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de wijken Beverwaard, IJsselmonde en Feijenoord op om zich aan te melden voor de verschillende workshops die plaatsvinden.

Muziek en SOVA-trainingen
De workshops van drie blokken van twaalf weken bestaan uit Rap, Zang, schrijven, spoken word, dans, fashion, DJ’ing, artwork & SOVA-Trainingen. ‘De workshops zullen worden geleid door professionele docenten die dankzij hun expertise inmiddels naam hebben gemaakt binnen hun vakgebied’, schrijft Stichting 21 Culture op hun website. De SOVA-trainingen richten zich op hoe jongeren met bepaalde lastige situaties om kunnen en hoe ze zichzelf communicatief sterker kunnen presenteren. ‘Na afloop van het gehele project wordt er geëvalueerd. Deze evaluatie zal informatie opleveren, die in het vervolgproject gebruikt kan worden om verbeteringen door te voeren.’

De volgende docenten hebben zich verbonden aan #UniteTheseStreets om de deelnemers te ondersteunen en stimuleren bij het ontwikkelen van hun talenten: Maikal X (voormalig rapper en zanger Postmen), Sabrina Starke (zangeres), Menace (dj), Rodney Gietel (dj en artwork), De Preeker (spoken word), Larry’s Visuals (artwork) en nog vele anderen.


Huis van de wijk de Focus

Wie interesse heeft in de workshops van de stichting kan 3 november langsgaan bij een informatieavond in het huis van de wijk de Focus in Beverwaard. Aanmelden is mogelijk tot en met 15 november 2021.