Stichting Dames van Nu succesverhaal in Hoogvliet

Drie jaar geleden richtten Irene Kanhai, Artlenda Windster en Cherrylaine Provencede de stichting Dames van Nu op. Die ontstond als tegenprestatie voor een uitkering en het doel was om buurtbewoners die anders thuis zouden zitten een plek te geven om samen te komen. Nu is de stichting zo’n succes dat buurtstudio Regenboog te klein is voor de activiteiten die er worden georganiseerd.
Daarom zoekt de stichting een nieuw onderkomen. Irene, een van de initiatiefnemers van Dames van Nu, heeft haar zinnen gezet op een oud schoolgebouw tegenover de buurtstudio waar de stichting gevestigd is. ‘‘Dat gebouw zou ideaal zijn, want het is een stuk groter. Daarmee kunnen we nog veel meer betekenen voor de buurt.’’

Irene organiseert niet alleen elke dag activiteiten in de buurtstudio, ze helpt er buurtbewoners ook met hun problemen en de administratie. Daar houdt zij inmiddels een voltijdbaan aan over, al ontvangt ze nog altijd een uitkering. Ze hoopt daarom dat de gemeente het nut van haar stichting inziet en haar een baan aanbiedt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat